RENDELÉS: válassz a csomagok közül, vagy írj e-mailt: sorarcok@beerpack.hu I E-mailben így rendelj: csomag neve, neved, telefonszámod, szállítási cím!

Ha a gasztronómiai trendet nézzük, egyértelműen az egyszerű, ám minőségi megoldások felé tolódnak az igények. Szerencsére ez nem csak az ételeknél, hanem az italoknál is megfigyelhető.

Nem beszélve arról, hogy ezek a kézműves sörök lelkesedéssel készülnek, és szerintünk minden olyan kezdeményezés, ami mögött ilyen elhivatottság áll, támogatandó. Főleg, ha hazai termékről van szó.

A forgalomba hozható kézműves sörök egyébként általában nem kis házi üzemekben készülnek. Legalábbis nem “sufni” megoldással. Szóval, ha ilyet rendelsz, biztos lehetsz abban, hogy minden úgy készül, ahogy azt előírják. Legalábbis mi, a Beerpacknál csak ilyeneket forgalmazunk.

Jó-jó, de akkor most kraft vagy kézműves sör?

A lényegen nem nagyon változtat, hogy miként nevezzük ezeket a söröket. Az tény: az utóbbi időben számos kezdeményezés is irányult arra, hogy itthon is kraftnak nevezzük a kézműves söröket. Amit egyébként külföldön már meg is tesznek. Szóval, ha hazánkon kívül innál valamilyen “házi” sört, akkor craft beer néven keresd.

Viszont, ha egészen pontosak szeretnénk lenni, a kraft elnevezés Amerikában azokra a sörökre vonatkozik, amiket olyan helyen állítanak elő, ahol évente 6 millió hordónál kevesebb sör készül. De, ahogy más portálok is fogalmaznak, ennek a mércének Magyarországon nincs értelme, hiszen hazánknak ennyi az éves sörtermelése.

Kézműves sör

Vagyis a kraft nálunk inkább a minőség szinonimája lehet. Hiszen, ahogy már az előbb is taglaltuk, az itthon forgalomba hozható kézműves sörök döntő hányada kifogástalan alapanyagból, hight-tech főzőtechnikával készül. Ami egyébként azt is eredményezi, hogy ezek a sörök jóval hosszabb ideig eltarthatók.

És még egy dolog, ami a kraftra jellemző: nem egységes az ízvilág. Az a szép benne, hogy minden sör más, minden recept változatos. A főzdék függetlenek egymástól és nem próbálnak a tömeg ízlésének megfelelni. Egyszerűen csak jó, minőségi sört gyártanak. Szóval a hazai kraft, illetve kézműves sör kínálat emiatt nagyon változatos.

De ki fogyasztja ezeket a söröket?

Valószínűleg olyanok, akik nyitottak a minőségre, és a sört nem azért isszák, hogy berúgjanak. Bár kétségtelenül igaz, hogy a kézműves sörök alkalmasak erre is, hiszen általában magas az alkohol tartalmuk. De erre azért nem bátorítanánk senkit. Inkább maradjunk annál, hogy a jó étel mellé megfelelően kiválasztott kézműves sör legalább olyan gasztronómiai élményt nyújthat, mint egy jó bor. És most visszatértünk a kezdeti gondolathoz. Úgy tűnik, a gasztro trendekbe kezd beférkőzni a kézműves sör, azaz ma már merünk a vacsora mellé a bor helyett kraft sört kérni.

Vagyis minőségi sört inni - úgy tűnik - menő dolog lett.

Ha Te is kóstolnál kézműves söröket, nálunk nagy választékban találsz ezekből. Akár egyedi sörcsomagok közül is választhatsz. Nézz körül itt!

 

 

 

♦ +36-70/451-5451
♦ +36-70/948-0777
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
♦ Győr

Vevőszolgálat