A kosarad még üres!

Mire jó a sör? Te mit válaszolnál erre? A legtöbbeknek a szomjoltás jut az eszükbe és az, hogy sörözés közben általában jó hangulat kerekedik, bárhol is legyünk. Pedig egy minőségi sör ennél jóval több mindent ad a fogyasztójának. Mutatjuk, hogy mi mindent.
A remek kézműves sörök - és a sörök úgy általában is - segítenek megelőzni a vesekő kialakulását. De a vese általános tisztításában is a segítségünkre lehetnek. Vagyis a söröket kifejezetten jó méregtelenítő nedűként tartják számon.
Ugyanakkor a szívünk egészségét is támogatják. Bizonyos összetevőknek köszönhetően csökkentik a szívroham kialakulásának a kockázatát és a stroke megelőzésében is hatásosak. Nem engedik ugyanis, hogy vérrög alakuljon ki az erekben. A sör rengeteg B-vitamint tartalmaz. Különösen sok benne a B6 vitamin. Ennek pedig az agyunk egészségének a megőrzésében van jelentősége.
Sőt, egyes kutatások szerint a sör kiváltotta biológiai hatások a problémamegoldó képességünket is javítják. A sör csökkenti az izomlázat. Egy spanyol kutatás eredményei szerint ha edzés után megiszunk egy pohár sört, jobban hidratálunk vele és támogatjuk az izomzatot, mint ugyanennyi vízzel. A sörben magas a szilikon szint, ezáltal képes erősíteni a csontokat. Vagyis akár a csontritkulás megelőzésében is segíthet. De egyszerűen a csontok öregedéssel járó elvékonyodását is lassítja. A sör továbbá képes csökkenteni a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát. De a vírusfertőzések ellen is sokkal hatékonyabban vehetjük fel a küzdelmet, ha közben folyékony kenyeret is iszunk. A sör ugyanis stimulálja az immunrendszert, ezáltal ellenállóbb lesz a szervezet.
A sör akkor is segít, ha épp feszült napunk van. Ugyanis nyugtató hatású, így akár az elalvás megkönnyítésében is számíthatunk rá. Ebben a komlónak van nagy szerepe, amit egyébként a természetes nyugtató és altató készítmények is tartalmaznak. Az antioxidáns tartalma is magas, ami egyebek mellett abban segít, hogy a megelőzzük a szürkehályog kialakulást. Ez a tulajdonság különösen a világos és a testesebb sörökre jellemző. És azokra az ízesített nedűkre, amik a bennük lévő gyümölcsök révén több antioxidánst tartalmaznak.
Érdemes továbbá megemlíteni a sör lúgosító hatását is. Kis mennyiségben még a savas érzés ellensúlyozására is képes. Persze csakis a jó minőségű sör. Végül: a sör segít a rák megelőzésében is. A komló egyik összetevője, a xanthohumol olyan enzimek működését gátolja, amiknek a rák kialakulásában van szerepe.
Most, hogy már tudjuk, mennyi jótékony hatása van a sörnek, nézzük meg, mikor és mennyit érdemes belőle inni.
A sör fogyasztásról azt tartják, hogy a férfiaknál napi kettő, míg a nőknél napi egy pohár az ideális mennyiség.
A sör már ilyen mértékletes mennyiség esetén is képes kifejteni a jótékony hatását.
De azért arra célszerű figyelni, hogy minőségi sört fogyasszunk. Mi azt gondoljuk, hogy ha már sörözünk, legyen az egy gasztronómiai élmény. Ha a nap végén fáradtan kibontunk egy sört, az tényleg méltó levezetése legyen a napnak. Ráadásul ha kézműves, kisipari sört fogyasztunk, biztosak lehetünk abban, hogy minden összetevő természetes, és azok valóban ki is fejtik a jótékony hatásukat.
És mi a helyzet a bulizós időszakkal?
A lerészegedéshez ne kézműves sört válassz. Ha viszont igazi sörkedvelő vagy, és az ital jellegzetes jegyei miatt bontasz fel egy üveget, akkor Neked tényleg a kézműves sörök valók. De azért a bulikba is bátran behűthetsz párat. Ha mondjuk grilleztek a haverokkal, szomjoltóként nincs jobb választás egy kézműves sörnél.
Ha Te is így gondolod és szívesen rendelnél házhoz sört, nálunk megteheted. Mutatjuk a Beerpack választható sörcsomagjait.